Wie zijn wij?

dirigeants abrisud

• 6 fabrieken,
• 16 vestigingen in Europa
,
• 300 werknemers


Abrisud werd opgericht in 1996. Het idee was eenvoudig maar gewaagd: overdekkingen op de markt brengen die als technisch en innovatief product voor iedereen toegankelijk zijn.
Dankzij het enthousiaste beleid gericht op kwaliteit, permanente vernieuwing, toegankelijkheid en investeringen kon Abrisud zich al snel positioneren als het sterkste bedrijf op de markt.

In 2005 werd het overgenomen door Jean-Pierre Charpentier en François-Xavier Desgrippes en intussen werken bij Abrisud al meer dan 300 mensen.
Zowel in ons hoofdkantoor als in onze fabrieken en verkooppunten worden alle werknemers gedreven door een voortdurend streven naar kwaliteit.

Sinds 1999 zet Abrisud zijn ontwikkeling ook buiten Frankrijk voort en op dit moment is het actief in 11 Europese landen.
De groei van Abrisud hangt nauw samen met de vele vernieuwingen die het bedrijf voortdurend doorvoert. De investeringen in Onderzoek & Ontwikkeling hebben zich vertaald in de aanvraag van talloze patenten (INPI) die vaak in de prijzen vallen.¹De patenten zijn enkel geregistreerd in Frankrijk en zijn in Europa nog onderworpen aan de PCT-procedure.

 

ENKELE BELANGRIJKE DATA VOOR ABRISUD:

2012

Label van "Observeur du Design" voor de Easy Vis van Abrisud

2011

Winnaar "Observeur du Design" 2011
 

2010

Winnaar van de prijs "Stratégie d'Entreprise" voor het regionale beleid, die op 30 maart werd uitgereikt door het IAE (Institut d’Administration des Entreprises) van Pau Bayonne

2009

Golden Wave: Franse onderneming die in Duitsland wordt bekroond voor haar inspanningen op het gebied van technologische vernieuwing en de bewezen kwaliteit van haar assortiment 

 

2005

Prix de la Gazelle: bekroond als een van de 2000 ondernemingen met de grootste groei tussen 2003 en 2004. Prix Veuve Cliquot

2004

Prix de l’Entrepreneur

Grote prijs voor Franse topbedrijven

2003

Prix de l’Industrie du Sud-Ouest

Door Usine Nouvelle uitgereikt aan de "Champions cachés de la performance" (onbekende kampioenen met topprestaties)

2002

Trophée INPI de l’Innovation